Tips för dig som läser mycket!

Läsplattor är något som inte riktigt har slagit igenom i Sverige, men det betyder inte att de inte har en funktion att fylla. Ett vanligt misstag är att man jämför en läsplatta med en surfplatta, till exempel en iPad. Det är nämligen två helt skilda produkter för olika användningsområden. Visst, kan man läsa på en iPad utan problem, men en läsplatta är enbart till för att läsa så kallade e-böcker och är anpassad därefter. Vi tänkte prata lite om varför en läsplatta kan vara ett bättre alternativ för dig som enbart är ute efter att njuta av lite läsning.

Skonsam skärm

Eftersom läsplattan är framtagen enbart med syftet att läsa så har man haft i åtanke att folk kan spendera ett par timmar framför skärmen. Därför så fungerar skärmen på en läsplatta inte på samma sätt som på en surfplatta, man har använt sig av så kallat elektroniskt bläck som inte irriterar ögonen lika mycket som en vanligt skärm skulle gjort.

Bekvämlighet

Det är inte bara skärmen som tyder på att läsplattan är framtagen med fokus på just läsning. En surfplatta kommer att behöva laddning ofta och det kanske inte alltid passar, speciellt om man är på resande fot. Eftersom man bara använder läsplattan för läsning så går det inte åt speciellt mycket batteri. En läsplatta kan på en laddning hålla mer än tre veckor utan några problem, en stor fördel om man ofta vill läsa medan man reser. Läsplattan väger ofta mindre än vad de flesta gör och är dessutom mindre till storleken, så det är aldrig några problem att packa med sig den. De är ofta försedda med ett stort minne så du med enkelhet får med dig alla dina favoritböcker och allt du har tänkt att läsa i framtiden.