Lästips strategi: Pokerhandboken av Dan Glimne

Pokerhandboken av Dan Glimne är den första pokerboken någonsin skriven på svenska. Den har hjälpt tusentals av svenska pokerspelare att ta det första steget emot att verkligen förstå sig på poker på ett djupare plan och ligger till stor grund för den popularitet pokern fick i Sverige under början av 2000-talet.

Innehåll

Pokerhandboken har genom åren lopp getts ut i en rad olika versioner, där den varje gång utökats med ytterligare kapitel och uppdaterats en aning från gång till gång. Den första upplagan saknar bland annat ett avsnitt om bra strategier för turneringspoker och hur du blir en vinnare inom nätpoker, något som inkluderats längre fram i de nyare versionerna. Vilken version du än dock har i din hand så är Pokerhandboken en väldigt bra förstabok för den som vill lära sig mer om poker. Även om Glimne tagit merparten av all den informationen du kan ta del av från andra internationella pokerförfattare och egentligen bara översatt detta till svenska, har han gjort detta på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt, som gör det lättare att ta in det man behöver få insikt om och förstå. Pokerhandboken är med andra ord en bra språngbräda mot att bli en bättre pokerspelare och för att bättre förstå mera avancerade former av pokerlitteratur.

Mer om författaren

Innan Dan Glimne blev mest känd som svenska folkets favoritexpert nummer ett inom poker (på tiden då det väl begav sig) hade han främst sysslat med att skapa och korrigera redan existerande spel för Alga. Stundtals har han faktiskt varit Sveriges enda professionella spelskapare, ett karriärval som till stor del bäddade för det arbete han senare kom att göra för den svenska pokern. Glimne har dock även varit politisk aktiv och till och med kandiderat till riksdagen för moderaterna.