Lästips: Bloggar

Fenomenet att privatpersoner bloggar, att skriva om ett speciellt ämne per inlägg ur sin egna synvinkel, är ett påfund som sägs att ha tillkommit 1994 i och med ”Links from the underground”, den första personskrivna bloggen på internet författat av Justin Hall. Sedan dess har det hänt en hel del. Idag fullkomligt kryllar nätet av bloggar med olika sorters inriktning mellan allt från himmel till jord. Konkurrensen om läsarna är stenhård, men de som lyckas allra bäst får verkligen valuta för den tid det ägnar åt mediet och kan med lätthet leva på sitt skrivande.

I den uppsjö av utbudet bloggar som finns att tillgå är det lätt att inte se skogen för alla träd, men då och då stöter man av en slump på en blogg som man sedan fastnar för och återvänder till, eller så blir man helt enkelt tipsad om något som någon annan anser är läsvärt. Det känner ni som återkommande besöker oss, att vi är bra på att tipsa om saker! Och så tänkte vi göra även denna gång. Nedanför har vi spaltat upp ett par olika områden och bra bloggar att läsa inom dessa. Mycket nöje.

Lyssna på musikMUSIK

Meadow Music är en mycket intressant blogg för de som älskar att hålla sig uppdaterade på svenska band och den musik de skapar. Faktum är att den riktar sig väl till vem som helst som gillar musik (och vem gör inte det?). Den är dessutom intressant ur ett internationellt perspektiv då den information som finns skriven om banden även finns att tillgå på engelska. I skrivande stund finner du över 2000 inlägg på bloggen att ta del av, var och ett med någon form av musikaliskt innehåll.

Uppklädd TjejMODE

När det kommer till svenska modebloggar är kanske Kenzas en av det allra bästa och största. Kenza är både modell och bloggare till yrket och har en känsla för stil jämförbart men få andra personer i Sverige. Hon har varit inblandad i samarbeten för ny design av skor, kläder och smycken. På hennes blogg får ni ta del av hennes vardag som är starkt förknippat med mode. Bloggen har ett rikligt antal bilder vilket gör den väldigt visuellt tilltalande och rolig att följa.

 

ace-of-spadesPOKER

Om du är ute efter en blogg som håller stenkoll på spelet som sådant och dessutom stora livepoker turneringar runt om i världen så är Poker Stars blogg något för dig. För den insatte och intresserade pokerspelaren finns det ett högt värde i återkommande besök, inte minst för att hålla koll på hur det går för våra svenska proffs ute i turneringscirkusen. Man listar även lite andra pokerrelaterade nyheter och onlineturneringar och är sammansatt en bra pokerportal med koll på läget.

BakformarBAKNING

En av våra folkkäraste svenska tv personligheter när det kommer till matlagning och bakning måste utan tvekan vara Leila Lindholm. Vad alla kanske inte vet, är att hon dessutom driver sidan Leila.se. Sidan kan ses som en portal för allt kring Leilas liv och där hittar du bland annat hennes egen blogg. Varför vi denna gång istället länkar till huvudsidan, är det faktum att sidan i sig innehåller massa intressanta saker och värdet att direkt länka till bloggen, överväger inte chansen att du möjligtvis missar något annat av intresse som du genom detta sätt får ta del av. Välkommen till en värd full av recept och matnyttiga vardagstips överlämnat på en kärleksfullt uppvärmd bakplåt.