Perfekta upplägget för en läskväll

Läsning är en hobby som ökar kreativiteten, ger avslappning och tränar din hjärna. Försök att planera in en läskväll i veckan tillägnad bara dig själv och din bok. Vi har tipsen som ger dig det perfekta upplägget för att försvinna in i den skrivna världen.

Ta ett bad

Vissa gillar att börja läsa redan i badet men du riskerar att förstöra boken och efter bara en timme börjar vattnet kallna och du måste kliva upp eller tappa upp ett nytt bad. Vi vill skapa en atmosfär som håller dig fast i boken hela kvällen. Men att bada eller duscha innan är renande, du känner dig fräsch och lugnar ner dig efter en hård dag. Om du inte redan har en, måste du skynda dig att skaffa en mjuk och skön morgonrock dam. Unna dig en lyxig variant som håller dig varm.

Ta över ett rum i hemmet

Välj ut ett rum och häng en ”stör ej”-skylt på dörren. Du behöver en lugn och barnfri miljö. Om du bor själv hittar du bara platsen där du är mest bekväm.

Stäng av telefonen

Du behöver inga snapchats, notiser från Pinterest, samtal från föräldrarna eller chattmeddelanden från kompisar ikväll. Låt telefonen dö för kvällen och känn lugnet. Det är bra träning på att leva i nuet och fokusera på det du gör nu, utan konstanta avbrott från andra.

Fixa något varmt att dricka

Det kan vara kaffe, choklad, en Irish Coffee eller nyponsoppa i ett glas. Välj ut en favorit och värm upp. Du kan också lägga till något att äta men undvik mat som fastnar på fingrarna så du inte kladdar ned boksidorna eller din dyra morgonrock!

Mörkt men bra belysning

Du vill ha det mörkt och mysigt. Stäng ute gatubelysningen och ljudet från omvärlden. Dra ned rullgardinen eller häng för en filt så du slipper insyn och för starkt ljus. Men samtidigt behöver du ljus för att kunna läsa bekvämt. En golvlampa ovanför eller på sidan av stolen skapar ett centrerad ljus över boken ger dig rätt ljus utan att ta bort den mysiga känslan. Eller så njuter du av endast naturligt ljus och släck alla andra ljuskällor.