Lästips strategi: Pokerteori av David Sklansky

Om man är sugen på att lära sig mer om poker bör man införskaffa sig boken Pokerteori. Pokerteori är skriven av den kända amerikanska pokerteoretikern David Sklansky, som också fått fler böcker om både poker och blackjack publicerade.

Boken är en av världens mest lästa böcker och det är idag den femte upplagan som publiceras. Många professionella pokerspelare menar att det är just Pokerteori som har gjort att de lyckats gå så långt och det är tack vare den boken har de utvecklats på det sättet de har gjort. Det är här du lär dig de grundläggande strategierna du behöver för att lyckas som pokerspelare.

Många frågar sig vad som är så speciellt med den här boken. Jo, den hjälper var läsare att förstå hur allt hänger ihop, det logiska tänkandet som hör till poker. Boken tar upp många olika strategier och de blir presenterade på ett bra och utvecklande sätt. Det är idag främst Texas Hold’em-spelare och Seven card stud-spelare som drar nytta av informationen i boken men även spelare i Razz och mörkerpoker lär sig något i denna bok.

För att verkligen utvecklas maximalt är det bra att applicera sina nya kunskaper om pokerspel allt eftersom man läser boken. Det gör man på olika sidor som erbjuder pokerspel, som bland annat Pokerstars. Då kan man direkt omsätta i praktiken hur man räknar ut olika odds kring spelet, såsom pottodds, implicerade odds och andra typer av odds som boken tar upp.

Boken har även olika genomgångar, bland annat kring semibluffen och andra viktiga saker. Även dessa saker kan man testa att applicera vid ett riktigt pokerspel. Det är många som kallar det ”learn by doing”. De menar på att man kan läsa samma sak om och om igen men kunskapen fastnar sedan när man får använda den i praktiken. Du testar i pokerspel med riktiga människor på andra sidan och du kan både syna deras bluffar och applicera dina egna.

Pokerteori vässar inte bara dina pokerkunskaper utan även ddet logiska tänkandet samt din analysförmåga.